За нас

Брендот Вивакс е хрватски производ кој на пазарот во Хрватска се наоѓа од 2004 година, а денес во асортиманот нуди повеќе од 250 различни производи. Асортиманот на бренот Вивакс се дели на 6 групи производи: ЛЕД телевизори, Клима уреди, мали куќни апарати и бела техника, аудио (Hi-Fi), смартфони и таблети.

Мисијата на производството на Вивакс е со едноставен дизајн, иновативна и квалитетна технологија да им овозможи на потрошувачите потполно опремување на домот. Следејќи ги брендовите и потребите на пазарот, ширината на нашиот асортиман овозможува опремување насекоја просторија во нивниот животен простор, како и пријатно поминување на слободното време во нив.

Главни пазари за нашите производи се: Хрватска, Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Македонија, Косово и Словенија. Вивакс е извозно ориентиран бренд. Останати пазари за поединечна група производи се: Италија, Франција, Германија, Полска, Словачка, Чешка, Унгарија, Бугарија, Романија, Шведска, Норвешка, Финска, Малта, Велика Британија, Албанија, како и прекуокеанските: Африка и Јужна Америка.