Најдобрите клима уреди за вашиот дом -VIVAX

Она што Vivax клима уредите ги прави омилени во домот е практичноста, квалитетот и секако изгледот кој се вклопува одлично во сечиј ентериер.

Тоа го потврди и минатогодишната награда “Best buy“ кога VIVAX клима уредите беа прогласени за најдобри по квалитет, но не изостанаа и оваа година кога гордо ја понесоа наградата QUDAL- QUALITY медал. Ова дополнително дава одговор на прашањето зошто корисниците го одбираат VIVAX.

Kлиматизерите VIVAX се прилагодуваат на секоја целна група и се карактеризираат со врвен дизајн за најсовремени простори, па се до класични модели за оние кои се повеќе склони кон традиционалниот ентериер. Посебен акцент е ставен на енергетската ефикасност, а со тоа и на високите стандарди за грижата при заштита на животната средина.

Земајќи го во предвид фактот дека доделувањето на QUADAL_ QUALITY наградата  е определено од страна на високо рангирани професионалци- жири комисија (ивеститори, архитекти, инжињери итн) и токму од нивна страна е избран VIVAX во категорија на климатизери, брендот може да се пофали за својата работа и исплатливоста на производите како и нивниот квалитет докажан во текот на многу години присуство на пазарот.

Постојаното следење на новитетите и примената на висока технологија, најдобро може да се види преку Vivax “smart” климите кои користат Wi-Fi модул, кој може да се контролира од страна на „smart“ телефон  дури и кога корисникот не е во близина на уредот.
Годините вложени за развојот и инвестицијата во VIVAX климатизерите, секоја година се повеќе се препознава од страна на задоволни и професионални и приватни корисници.
Наградите QUDAL – QUALITY дозволуваат номинација на само еден бренд во категорија, а оваа година горд носител на медал се климатизерите Vivax. За брендот да ја добие оваа престижна награда, жири комисијата еднакво внимание посветува на сите аспекти при развој на производот. Но, покрај тоа што квалитетот се рефлектира во гарантниот лист за три години и сигурените услуги за поддршка, воедно се разгледува и тивкото/гласно работење на уредот за време на ладење и греење на простории и чистиот воздух, за што се грижат бројни филтри, што претставува и еден од најважните карактеристики на клима уредите.