VIVAX Fly 4: совршени крилја за малку пари

VIVAX мобилните телефони се произведуваат во Кина. Благодарение на тоа, компанијата може да се пофали со способности и карактеристики на производите што се недостижни за повеќето познати кинески брендови како што се Huawei и Lenovo, но и светските брендови Apple и Samsung, кои исто така се произведуваат во Кина. 

VIVAX е познат бренд кои спаѓа во групата на светски играчи и производители на технологија. Не е познат само на Блаканот, но и пошироко – Норвешка, Финска, Романија итн.
Изборот на модели кој VIVAX го нуди на своите потрошувачи е многуброен, а денеска ние ви го претставуваме VIVAX Fly 4.

Дизајн и перфоманс
Како што е случајот со мобилните телефони на светски познатите брендови, и Fly4 е мобилен телефон конструиран според моделот познат како „unibody“, односно со вградена батерија. Супер е фактот што батерија тежи само 4000 mah па користењето на вашиот мобилен телефон ќе биде лесно како пердув. Куќиштето на самиот телефон е дури потекно и од сантимер, а SIM картичката се вметнува од левата страна каде што дополнително се наоѓа простор за уште една SIMкартичка или SD мемориска картичка.
Маркетиншкиот слоган на овој модел на VIVAX гласи “совршен спој“, и говори многу повеќе за самиот модел и спротивностите според кој е дизјаниран: издржлива, моќна батерија и тенок и нежен изглед на модел.

На горната страна е стандардниот приклучок за слушалки, USB приклучок на долната страна и микрофон. Другиот микрофон за контрола на околниот шум е над екранот, звучник LED што сигнализира нови повици, и пораки  и објектив од предната камера од 8 мегапиксели. Металните копчиња на десната страна се вклучуваат и исклучуваат и вклучуваат и исклучуваат, а под екранот е нешто што не сме навикнати често да го употребуваме на мобилните телефони, а тоа е скенер за отпечатоци.
HD екранот е со одлична резолуција, 2.5 D, дизајн кој се протега од лево кон десно и е заоблен на рабовите, токму тоа го прави мобилниот телефон практичен и лесен за користење.

Батеријата претставува најголемиот адут на мобилниот телефон. Tаа е доволно издржлива за да го поминете и најтешкиот работен ден. Tаа ќе трае два до три дена доколку не го користите вашиот мобилен телефон интензивно. Во согласност со најновите мобилни телефони, и Vivax Fly4 поддржува брзо полнење,  но наплаќа повеќе од половина за помалку од еден час полнење.

Мобилниот телефон е многу удобен за користење и неговата метална обвивка не е осетлива при пакување. Екранот е, но во пакетот дополнително добивате заштита.  Дополнителната опрема нуди оригинално сталкно за заштита на екранот. Моделот VIVAX FLY 4 доаѓа во две бои; златна и титаниум сива боја.

Софтвер и интерфејс
За среќа, брендот Vivax, не е склон (како некои од останатите брендови) кон користење на софтвер кој е  послаб од оригиналниот, Google. Обично некои компании тоа го  прават со цел да придобијат процент од авторот на софтверот, а потоа  на потрошувачите им се прикажува уред што ги поседува сите опции и е „семоќен“. Во случајот на VIVAX телефоните, поголемиот дел од софтверот е оригинален, Google (верзија 7,0 Android) а, она што е додадено е добредојдено.

Кмера и звук
И предната и задната камера на VIVAX Fly4 е изработена од Samsung, можноста за чист и солиден изглед во однос на цената е на највисоко ниво, како и звукот. Звучникот одлично ги префрла сигналите кои стигаат до вас, а тука е и радиото кое може да го слушате само кога слушалките се вклучени.

Кој е вашиот VIVAX модел?