Смартфон и таблет за вашето дете. Да или Не?

Загрижени сте за прекумерната употреба на таблети? Размислувате дали да му дозволите на Вашето дете да го користи?

Прочитајте подетално за позитивните и негативните последици при користење таблет.

Таблетот и паметниот телефон се одлична заниманиција доколку сакате вашето дете да е мирно и тивко. Вистински „спас“, за да го испиете кафето на раат.
Родителите најчесто се обидуваат да го смират детето со еден од овие уреди, благодарејќи на многубројните анимирани цртани, детските апликации, игри и екраните на touch, кои се доста интересни за малите деца .
Учителите, психолози, и докторите препорачуваат внимателно користење на  iPads, iPhone-и, андроиди и други уреди со екран на допир кај деца под 3 години. Тие веруваат дека подолго време поминато пред екранот може да биде штетно за детето.
Continue reading “Смартфон и таблет за вашето дете. Да или Не?”